Selecteer een pagina

THEMA’S

Mogelijke vraagstukken waar je mee zit

 

familiebedrijven-vraagstukken

1) Je vraagt je af wanneer het goede moment is om in het familiebedrijf te stappen?

Ga je links of ga je rechts? En als je links gaat, mís je dan misschien iets? Je bent niet de enige die wakker heeft gelegen van deze keuze… Door samen goed naar de opties te kijken én je gevoel erbij te betrekken zorgen we ervoor dat er meer balans komt tussen autonomie en loyaliteit.

 

themas-familiebedrijf

2) Heeft iemand anders binnen de familie de leiding overgenomen maar wil je een betrokken rol voor jezelf creëren?

Hoe positioneer jij jezelf binnen al die krachten die aan het werk zijn bij het familiebedrijf? Waar voel jij je comfortabel en kun je ook loslaten? En hoe veranderen de verhoudingen tussen je broers of zussen naarmate jullie ouder worden? Allemaal vragen die we samen onderzoeken om voor jou tot de beste positie te komen.

 

Thema-in-familiebedrijven

3) Werk je al in het familiebedrijf maar heb je soms moeite met het uitvoeren van je werk vanwege je achternaam?

Zijn mensen het nou écht met je eens of praten ze je naar de mond omdat je naam op de voorgevel staat? Je voelt je aan alles dat je meer bent dan alleen een werknemer door de achternaam die je draagt, maar lukt het je om dat op een positieve manier in te zetten? Of ervaar je het als een last? Soms begin je gewoon te twijfelen aan jezelf en merk je dat bepaalde skills je zouden helpen. Samen inventariseren we wat je nodig hebt.

 

problemen-familiebedrijf

4) Wil je jezelf binnen het familiebedrijf beter profileren en neerzetten?

Met name vrouwen houden er niet van om zichzelf te promoten, maar jezelf beter op de kaart zetten is niet alleen voor de buitenwereld, het doet ook veel voor je zelfvertrouwen. Krachtiger en zelfbewuster voor jezelf gaan staan kan je zomaar 10 stappen vooruit doen zetten in het bedrijf én het leven.

 

familiebedrijven-dynamiek

5) Wil je leren met meer openheid gesprekken te voeren met je familie?

Communiceren kun je leren. Of het nu gaat om een beter gesprek op de inhoud binnen de familiesfeer of het leren feedback geven, én ontvangen, in het familiebedrijf. Samen oefenen we tot we de beste manier vinden die bij je past.

 

familiebedrijf-themas-die spelen

6) Wil je binnen de familieband beter je grenzen aan kunnen geven?

Nee is ook een antwoord maar toch vinden mensen het vaak het aller moeilijkste woord om te zeggen. Laat jij anderen ook vaak over je grens heen gaan, of weet je zelf niet goed wanneer je moet stoppen, dan kunnen we samen kijken hoe je de kracht van Nee beter kunt inzetten in je leven.

 

familiebedrijven-dynamieken.

7) Hebben jij en je partner een familiebedrijf en ben je bang dat je je kinderen teveel druk oplegt over hun toekomst?

In sommige families gaat het aan de keukentafel altijd over werk. Wat is het gevolg hiervan? Beinvloed je, bewust of onbewust, je kinderen? Word één van de kinderen misschien voorgetrokken ten opzichte van de ander? En hoe voel jij je daarbij? Conflicten kun je voor zijn door regelmatig te reflecteren over dit soort zaken.

 

Familiebedrijven-problemen

8) Heeft jouw partner een familiebedrijf en heb je soms moeite met jouw rol en de loyaliteit?

Je staat aan de zijlijn en kijkt naar je partner die verbonden is in allemaal structuren waar je soms niets van snapt. Waarom komt het familiebedrijf toch altijd op de eerste plaats en waarom heb je het daar zelf soms zo moeilijk mee? We bekijken die loyaliteitsvraagstukken en wat we kunnen doen om jou een beter gevoel te kunnen geven over de situatie.

 

themas-familiebedrijven-waar-je-mee-zit

9) Heb je een succesvol familiebedrijf opgezet of uitgebouwd en denk je erover rustiger aan te gaan doen?

Je denkt er steeds vaker over na dat het wel een goed moment zou zijn om het rustiger aan te doen. Maar hoe draag je het bedrijf over en aan wie? Hebben je kinderen al ervaring en ligt de opvolger voor de hand? Of vind je ze te jong en wil je liever eerst een externe aantrekken voor de leiding? Het is belangrijk om náast het zakelijke ook naar de emotionele kant van overdracht te kijken!

 

Wil je verder in je leven en sommige oude (familie)patronen loslaten?
Wil je professionele begeleiding en werken aan echte verandering?

Een-op-een coaching kan je daarbij helpen. 
Hierboven zie je zomaar een paar scenario’s die vaak voorkomen in de praktijk. Mocht jouw vraagstuk er niet tussen staan, neem dan toch vooral contact op. Er zijn altijd voldoende aanknopingspunten voor een goed coaching traject!