Selecteer een pagina

OVER MIJ

Mijn eigen zoektocht

Ik weet als geen ander hoe zwaar de last van een familiebedrijf kan zijn. Loyaliteitsconflicten kunnen zwaar op iemands schouders drukken en je hele leven bepalen. Het inschakelen van een coach is in zichzelf al best eng, maar helemaal als je altijd hebt geleerd dat ‘de familie de vuile was niet buiten hangt’. Je voelt je dan snel alleen staan en niet altijd begrepen.

Ik weet inmiddels dat er goede manieren zijn om hiermee om te gaan, maar daar heb ik zelf ook even over gedaan! Ook ik heb lang vastgezeten in oude familie patronen en structuren die niet altijd goed voor mijn zelfvertrouwen waren.

Roxanne-de-boom

In 2020 begon mijn eigen zoektocht om hier iets aan te veranderen. Door een opleiding in Coachend Leiderschap te doen was het de bedoeling mijn management vaardigheden op te krikken. Maar ik kreeg er zoveel meer voor terug. Tijdens de opleiding besefte ik dat ik niet naar mijn waarde leefde en dat ik het roer moest omgooien om weer dichter bij mijzelf te komen. Ik, als gedoodverfde opvolger van het familiebedrijf, voelde aan alles dat ik een andere weg moest inslaan.

Waar ik nu sta

Het gesprek met mijn vader dat daarop volgde was het moeilijkste uit mijn hele leven. Maar voor mij was het loslaten van het familiebedrijf nodig om zowel mijn skills als mijn persoonlijke ontwikkeling weer een boost te geven. Ik gunde mezelf een leven waarin keuzes alleen van mij waren. De afstand tussen mij en het bedrijf heeft ervoor gezorgd dat ik meer balans ervaar tussen werk en leven. Én dat er weer lucht en ruimte is tussen mij en mijn familie. Ik raakte mijn werk kwijt, maar kreeg daar mijn familie voor terug. 

Roxanne-de-boom
Roxanne-de-boom

Hoe ik werk

Al die ervaringen en kennis deel ik nu met anderen in soortgelijke situaties. Om te zorgen dat je je niet alleen voelt. En misschien wel niet dezelfde fouten maakt als ik?

Onder het motto “Not everything that is faced can be changed, but nothing can be changed until it’s faced.” neem ik je mee naar je eigen gedachten en overtuigingen die je waarschijnlijk nog nooit met iemand hebt durven delen. Het is niet altijd een leuke plek, en er is moed voor nodig, maar als je vooruit wilt komen in het leven kun je de reis niet vroeg genoeg beginnen. Want de beloning van dit zelfonderzoek is een autonoom leven waar je volledig jezelf kunt zijn. Er bestaat geen mooiere en prettigere manier om in het leven te staan.

Het traject was persoonlijk en op maat gemaakt. Ik ben dankzij Roxanne tot inzichten gekomen die er onbewust al zaten, maar er nooit eerder uit zijn gekomen. Doordat Roxanne me veel vragen stelde en mij zelf het woord gaf werd ik gedwongen hierbij stil te staan en deze te evalueren. De methodiek was echt aangepast op mijn huidige situatie. De praktische oefeningen leken simpel, maar waren toch doordacht wat mij aan het denken heeft gezet en obstakels in mijn huidige loopbaan vanuit een ander perspectief heeft leren bekijken en relativeren.

– Eva Cabooter –

Wat kan je van mij verwachten?

DISCREET

WARM

POSITIEF

STRUCTUUR

Specialisatie & stijl

Mijn specialisatie is gericht op het helpen wegnemen van obstakels die voortkomen uit de familiebedrijven dynamiek.

Mijn stijl is direct en praktisch gedreven, wat je leert in de coaching sessies kun je gelijk toepassen in je dagelijkse leven. Ik draai niet om de zaken heen zodat we zo effectief mogelijk tot de kern van je coachingsdoel komen.