Selecteer een pagina

INDIVIDUELE COACHING

Één op één begeleiding naar je doel

Ik weet door mijn eigen achtergrond welke thema’s kunnen spelen bij de dynamiek in het familiebedrijf. Vraagstukken als “ik ben 20, wil ik het bedrijf in ja of nee?” of “sinds mijn broer de leiding heeft botert het niet meer tussen ons wat kan ik daaraan doen?”
Ik snap wat ondernemen en zakendoen binnen een familiebedrijf is. En vanuit mijzelf en mijn opleiding weet ik ook hoe belangrijk het is naar de emotionele impact te kijken. Daarom kan ik je zo goed helpen verder te komen en je doelen te bereiken.

Coaching-familiebedrijven

Binnen het familiebedrijf voel je aan alles dat je meer bent dan alleen een werknemer door de achternaam die je draagt, maar lukt het je om dat op een positieve manier in te zetten? Of ervaar je het als een last?

De druk die dit met zich meebrengt kan zich op verschillende manieren uiten. Zo kun je vervallen in ‘pleasen’ en voorbij gaan aan jezelf. Of je kunt om je heen slaan en telkens in conflicten terecht komen. En alles daar tussenin.

Je lijf begint signalen af te geven zoals slapeloze nachten, neerslachtigheid, gebrek aan focus en lage energie. Maar je veegt het onder het tapijt onder de noemer ‘gewoon doorgaan’.

Werken-in-een-familiebedrijf

Of je er nu voor kiest om wel of niet in het familiebedrijf te gaan werken. Of je ervoor kiest om je broer/zus/neef/nicht de leiding te laten. Of je zelf het bedrijf wilt/kunt overnemen. Of je als moeder de keuzes van je kinderen beïnvloed of niet. Of je na je pensioen een externe leider aantrekt of niet.

Je wilt uit respect voor het familiebedrijf, de rijke historie en de bevoorrechte positie waarin je verkeert ‘het juiste doen’. Maar wat is ‘het juiste’ en hoe kom je erachter?

Wat kan ik voor je betekenen?

Ik kan je hiermee helpen door één op één in een vertrouwde en discrete omgeving te praten over waar je tegenaan loopt. Doordat ik zelf ruim een decennium in ons familiebedrijf heb gewerkt treed ik je tegemoet met herkenning en empathie. We werken naar een oplossing die voor jóu in ieder geval de juiste is en die je met vertrouwen kunt uitdragen.

  • Je krijgt meer inzicht in je gedrag en je valkuilen
  • Meer zicht op je rol binnen de familie
  • Meer zicht in je waardes en talenten en hoe je die het beste kunt inzetten
  • Meer helderheid over je toekomst en focus op de weg daar naartoe
coaching-familiebedrijven

Ik help je om stap voor stap richting je coachdoel te komen.

Mogelijke resultaten

=

je zonder schuldgevoel krachtige keuzes durft te maken

=

je s’ochtends opstaat met energie en zin in je dag

=

je helderheid en rust in je hoofd ervaart

=

je je gewaardeerd en vol zelfvertrouwen voelt

=

er ruimte is voor jouw visie en een helder plan om daarheen te werken

Ik vond het een cadeau voor mezelf. Door de gesprekken met Roxanne ontdekte ik valkuilen en gewoontes en kreeg ik inzicht in de zaken die ik graag wil aanpassen qua gedrag en visie.

– Caroline Meyer –

Voor mij was het erg belangrijk om te leren mezelf op nummer één te zetten en het traject met Roxanne heeft me hier enorm mee geholpen.

– Tessie Lander –

Hoe gaan we samen te werk?

Ik help je om dichter bij je eigen stem te komen, en de ruis van de familielijnen en de bedrijfslijnen even naar de achtergrond te verplaatsen. Zodat je vanuit zelfvertrouwen keuzes maakt die echt bij je passen of aanpassingen in je gedrag maakt die zorgen dat je beter in je vel komt te zitten.

begeleiding-leden-familiebedrijven

1) Helderheid

Eerst gaan we de diepte in en brengen we samen zo concreet mogelijk in kaart wat er op dit moment speelt en hoe dit van invloed is op jouw leven en werk. Indien nodig scherpen we jouw coachvraag- en doel aan.

 

familiebedrijf-coaching-en-begeleiding

2) Stappen zetten

Door middel van de sessies en opdrachten waar je thuis mee aan de slag gaat krijg je inzicht in waar de belemmering zit waardoor je je coachdoel niet bereikt. Vervolgens werken we aan effectievere patronen die je helpen in het bereiken van je coachdoel.

 

familiebedrijf-coaching

3) Evalueren

Tot slot evalueren we het proces en staan we stil bij het coachdoel dat je had. Welke inzichten heb je gekregen? Hoe is het om dingen anders te doen? Waar loop je nog tegenaan en wat heb je nodig om het te blijven doen?

 

Praktisch

Elke persoon, coachvraag en situatie is weer anders. Bovenstaande stappen worden dan ook aangepast aan je persoonlijke vraag en situatie. Voorop staat dat ieder traject individueel word afgestemd op de persoon. Maar in zijn algemeenheid geld dat er een minimum van 5 a 7 sessies nodig is om tot verandering te komen. In de fase ‘Helderheid’ zien wij elkaar om de twee weken. In de fase ‘Stappen zetten’ zit er meer tijd tussen de sessies om verandering ook echt in de praktijk te kunnen gaan ervaren.

Voor sommige mensen ben ik eens in de maand een klankboord. Dat kan natuurlijk ook.

Wat bij jouw situatie het beste past bespreken we in het intakegesprek. Daar komt ook aan de orde welke investering bij het traject komt kijken. Wil je eerst kijken of het tussen ons klikt? plan dan gerust een vrijblijvende belafspraak.

familiebedrijven-begeleiding-Roxanne